Hétvégi beharangozó

Kedves Klubosok!

A Rock Klub művek ezen a hétvégén a régi profilja szerint várja vendégeit, ugyanis végig élőzenés koncertekkel kecsegtetjük látogatóinkat. Augusztus első teljes hétvégéjét három koncerttel gondoltuk köszönteni – így kisebb szünet után ismét visszatérnek az ismert hangszerek, hogy feltöltsék a helyet a rock zene dallamaival.

Péntek este két formáció lép a színpadra, név szerint a 2017-ben alakult Weinkillers, valamint a szegedi, viszonylag friss zenekar, a Heroes In A Halfshell. Előbbi nem fordult meg még nálunk, így saját szavaikkal élve, pár gondolat a zenekarról, illetve annak irányzatáról:

„A 2017-ben alakult zenekar a punkrock-ot ötvözi a magyar-, ír-, és cigány népzenei elemekkel, így egy igen pörgős és felszabadító zenei elegyet kapunk végeredménynek.”

Utóbbi azonban ismerős lehet, ugyanis a Heroes már hallható volt a Klub falai között, tagjai egytől egyig a Klubot rendszeresen látogató vendégek köréből valóak, hovatovább még a próbáik is nálunk zajlanak, így mondhatni egy ízig – vérig Rock Klubos zenekarról van szó.  A zenekar főként a rap elemeit ötvözi a metal stílusjegyeivel, s hogy ezen két, első hallásra igencsak egymástól távol álló hangzásvilág fúziója, illetve annak kivitelezése miként zajlik, nos, kiderül péntek este! 🙂

 

Szombaton egy igen különleges est fültanúi lehetünk, ugyanis első ízben hallhatunk majd olyan bandáról an Mobilizmoról, ami konkrétan a P.Mobil, magyar rockklasszikus tribute bandája. A zenekar – első fellépése lévén a Klubban – elöljáróban elárult pár információt a zenekarral kapcsolatban.

A zenekar megalakulásának története nem nyúlik olyan régre vissza, azonban annál „szentebb célt” szolgál. Két tagja ugyanabba a zenei iskolába járt, s vizsgaszámuk a Kétforintos dal volt. Ekkor jött az ötlet, hogy  ebből akár több is lehet, konkrétan egy P.Mobil reprodukció. A gondolat megfoganása óta már próbáltak együtt a srácok, koncertjük „szüzességét” azonban a Klubban gondolták elveszteni, most a hétvégén. Bár tagjai egytől egyig szegediek, s a zene szeretete mellett az összhang és barátság az, ami körbelengi őket, mégis nem kőbe vésett dolog a zenekar maga, így egyelőre további tervek még nincsenek. Azonban egy dolgot elárult az egyik tag, van olyan P.Mobil szám melyet átdolgoztak, mégpedig funky stílusban!

Igazán kíváncsian várjuk, mit tartogat ez a hétvége, gyertek minél többen, ugyanis visszazökkenünk a koncertekkel, emberekkel, hangulattal teli korábbi kerékvágásba!