Interjú a Continoom zenekarral

The New Wave Of Fusion

Már nyomokban lehet hallani ugye egy novemberi eseményről, amely nálunk lesz a Klubban, nem kisebb nevekkel előrukkolva, mint az Alcohol, vagy akár a Continoom nevű zenekarok. Az előbbihez lehetett már szerencsétek, hiszen a tavalyi szezonban az Akelával való közös turnéjuk egyik állomásául szolgált a szegedi rock bölcsője (az Akela is jönni fog novemberben, de erről majd később 😉 ), azonban most az utóbbi zenekarra fektetünk nagyobb hangsúlyt. Stábunk felkereste a zenekar kapcsolattartóját, hogy írásos interjút készítsen az énekessel, Schrott Péterrel (magyar énekes, dalszerző, dalszövegíró, musicalszínész, a Continoom és a Tűzmadár alapító tagja és frontembere. forrás: Wikipédia).

Szeretettel és izgalommal teli várakozással tesszük közzé az alábbi sorokat, olvassátok ügyesen! 😀

A Continoom zenekar köztudott módon a már sajnálatos módon  feloszlott Tűzmadár zenekar frontemberének az új formációja. Kezdjük a stílussal, és a hangzásvilággal. Pár szóban le tudnátok írni, hogy honnan jött a stílusváltás? Mi motivált Titeket akkor, amikor ezen műfaj mellett tettétek le a “voksotokat”?

Sziasztok! Nem váltottunk stílust.:) A Continoom ebben a stílusban indult, és marad. A Tűzmadár zenekar viszont más volt. Más emberekkel, más időben, más korszakban életre keltett zenekar, de mindenki változik, a zene is, az ember is és a környezet is. Mindig is előremutató zenére, valami újra vágytam, amit a Continoom meg is ad nekem. Emészthető, slágeres dallamokkal, elektronikus betétekkel, de ugyanakkor hatalmas zúzdába ágyazott jó régi metal is megtalálható benne. Fúziós, mert ez van a fejemben és onnan bányászgatom a dalokat… 😀

A zene alatt halható samplereket együtt készítitek el, vagy valamelyikőtök egyedül csinálja?

Az elektronikus dolgokat én írogatom meg, de nem vagyok túl keménykezű diktátor, így mindenki bele tud szólni a dolgokba, eléggé formálható vagyok.:D 

Mely zenekarok inspirálnak titeket?

In this moment, Linkin Park, Hollywood Undead, Nickelback, Stone Sour, Pantera, Jorn Lande… szinte minden stílusból vannak kedvencek.

Nézzünk át kicsit a hallgatóság oldalára. Milyen visszajelzéseket kaptok a zenekart illetően? Hogy viszonyultak a rajongók az új formációhoz?

Remekül. 🙂 Eddig még nem nagyon volt olyan, hogy az emberek arrébb mentek volna amikor játszottunk, sőt, épp ellenkezőleg. Mivel érdekes és innovatív a hangzás, azt is odavonzza aki alapjában véve teljesen más stlíusban mozog. Sikerült eltalálni egy olyan fúziót, ami pont kellően érdekessé teszi és megfűszerezi a modern rockzenét.

Az első pár fellépés után milyen volt a rajongók hozzátok való állása? Támogatják az új formációt?

Számomra is meglepően pozitív volt a reakciójuk első hallásra is. Nagyon kevés, mondhatni elenyésző olyan vélemény jött, amikor a Tűzmadárhoz hasonlították volna. És még kevesebb olyan, hogy “az jobb volt, mi ez a sz@r”?:D Nekik azt szoktam mondani hogy hát akkor hallgasd azt, és ne ezt. Az már megmarad, és örök. Ha jobban belegondol az ember szuperul megfér egymás mellett a kettő.

És ha már rendezvények. Ha szeretnének a srácok-lányok találkozni veletek a szegedi fellépésetek előtt, akkor eláruljátok, hogy hol és mikor lesz a következő bulitok?

A friss lemezes Alcohol és a 20 éves Cool Head Clan turné vendégei vagyunk, és a következő állomásokon leszünk láthatóak (vannak közötte olyan állomások is, amik nem a turné részei):

10.10 – Dunaújváros – Kaptár

10.13 – Szolnok – Váróterem

10.19 – Veszprém

10.26 – Budapest – Trip hajó – Metal Halloween

11.03 – Budaörs

11.09 – Győr

11.10 – Szeged – Városi Rock club

11.17 – Pécs

11.24 – Esztergom

12.14 – Székesfehérvár

Jöttök hozzánk a Szeged Városi Rock Klubba ugye november 10-én. Úgy tudjuk, hogy Szegeden még nem jártatok. Készültök valami különlegességgel?

Jártunk már Szegeden, SŐŐŐT, Szegeden a Moby Dick előtt volt a debütáló koncertünk.:) Mostanra egy ütős turnéprogramot raktunk össze nektek, ami nagyon reméljük hogy elvarázsol titeket is.:))

Végül mit üzennétek a szegedi rockereknek? 😀

Imádjuk Szeged városát. 😀 Személy szerint én sokat voltam családi kapcsolatok miatt arra kisebb koromban, és nagyon jó energiájú, kellemes, és szép városnak tartom. Az emberek kedvesek voltak velem mindig. Szóval kedves Emberek, gyertek Continoom koncertre 11.10-én..:)

Várunk már Titeket, reméljük jól fogjátok majd érezni magatokat! 🙂

Nagyon várjuk mi is, köszi szépen!:))

További információk a zenekarról:

www.continoom-music.com

www.facebook.com/continoom

www.instagram.com/continoom